Θεραπείες

Πότε και πώς θεραπεύονται οι φλεβικές παθήσεις;

Οι πιο συχνές ερωτήσεις είναι: «Χρειάζονται οι φλέβες μου θεραπεία;» και «Ποιά θεραπεία είναι η καλύτερη;».

Οι φλέβες που προκαλούν πόνο, οιδήματα, θρομβώσεις, αιμορραγία ή έλκος είναι κατά κύριο λόγο αυτές που χρήζουν θεραπείας. Οι φλέβες που προκαλούν άλλα συμπτώματα, όπως δυσφορία, αίσθημα βάρους και αίσθημα κόπωσης, ή που είναι αντιαισθητικές, μπορούν επίσης να βοηθηθούν από τη θεραπεία.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες θεραπευτικών μέτρων: τα συντηρητικά θεραπευτικά μέτρα, όπως οι κάλτσες συμπίεσης και τα διάφορα χάπια, και τα επεμβατικά θεραπευτικά μέτρα. Στα τελευταία ανήκουν η ενδοφλέβια θερμική εξάλειψη με laser, η χημική εξάλειψη, η χειρουργική εξαίρεση, η σκληροθεραπεία και η θερμοπηξία. Σε πολλές περιπτώσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με συνδυασμό θεραπευτικών μεθόδων.

Στόχος της θεραπείας είναι η εξάλειψη των αντιαισθητικών φλεβών και των συμπτωμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με την αφαίρεση, ή την καταστροφή, των ανεπαρκούντων φλεβών, και τη διακοπή παροχής αίματος σε αυτές από το εν τω βάθει φλεβικό δίκτυο.

Στο Φλεβολογικό Ιατρείο Athens Vein Center, εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις, εφαρμόζουμε τις πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους ώστε, ανταποκρινόμενοι στην σύγχρονη αντίληψη για όσο το δυνατόν λιγότερο επεμβατική ιατρική, χωρίς νοσηλεία, χωρίς πόνο και με τοπική αναισθησία, να επιτυγχάνουμε την άμεση επιστροφή του ασθενούς στις δραστηριότητες και την εργασία του.

Επίσης, η αντιμετώπιση του κάθε ασθενούς είναι πλήρως εξατομικευμένη. Εφαρμόζεται η καταλληλότερη θεραπευτική μέθοδος, σταθμίζοντας τα οφέλη, τον τρόπο ζωής και τις προσδοκίες, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε χαμηλό κόστος.

 

Τι αποτελέσματα μπορείτε να περιμένετε;

Οι εξελίξεις στο πεδίο της φλεβολογίας καθιστούν την αντιμετώπιση των κιρσών και των ευρυαγγειών πιο αποτελεσματική και ασφαλής από ποτέ. Παρόλα αυτά, η επιτυχία της θεραπείας εξαρτάται από δύο παράγοντες: την προσεκτική εκτίμηση της κατάστασης από το θεράποντα ιατρό, καθώς και τις θεραπευτικές του ικανότητες.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας είναι η κληρονομικότητα. Συνεπώς ακόμα και η επιτυχής θεραπεία δε μειώνει την κληρονομική προδιάθεση για ανάπτυξη κιρσών στο μέλλον.

 

Επιπλοκές

Σε γενικές γραμμές οι επιπλοκές από τη θεραπεία των κιρσών είναι σπάνιες.

Σοβαρές επιπλοκές, όπως αλλεργικό σοκ ή φλεβική θρόμβωση, μπορούν να συμβούν με οποιαδήποτε θεραπεία για μεγάλους κιρσούς. Σε κάθε χειρουργείο υπάρχει πιθανότητα λοίμωξης, ενώ δερματικά εγκαύματα μπορούν να συμβούν με τη χρήση laser ή σκληροθεραπείας. Λιγότερο σοβαρές επιπλοκές περιλαμβάνουν προσωρινή δυσφορία, οίδημα, χρωματισμό του δέρματος και μελανιές.

Σας συμβουλεύουμε να συζητήσετε τις όποιες ανησυχίες σας και τις προσδοκίες σας με το θεράποντα ιατρό σας. Αν και οι παραπάνω επιπλοκές είναι σπάνιες, καμία ιατρική επεμβατική πράξη δεν είναι άμοιρη κινδύνων.