Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Ευρυαγγείες ονομάζονται οι παθολογικά διατεταμένες μικρές φλέβες που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Το χρώμα τους μπορεί να είναι κυανό, ιώδες ή ερυθρό. Η διάμετρός τους ποικίλλει και εμφανίζονται ως μεμονωμένοι φλεβικοί κλάδοι ή εκτεταμένοι φλεβικοί σχηματισμοί, με αραχνοειδή ή θυσανοειδή μορφή.

Εμφανίζονται συνήθως στην εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του μηρού και του γόνατος, στην έσω επιφάνεια της κνήμης και του αστραγάλου, στην έξω επιφάνεια του ποδιού και στην περιοχή του κορμού και του προσώπου.

Θερμοπηξία

Πρόκειται για μία μέθοδο αντιμετώπισης των μικρών ευρυαγγειών, η οποία έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Η εξάλειψη των ευρυαγγειών γίνεται με την εφαρμογή υψηλής συχνότητας ραδιοκυμάτων (RF), μέσω μίας πολύ λεπτής βελόνας. Για την επίτευξη του στόχου πραγματοποιούνται πολλαπλοί νυγμοί (τσιμπήματα) του δέρματος σε διαδοχικά σημεία (ανά 2mm περίπου).

Σκληροθεραπεία

Η σκληροθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τόσο των κιρσών όσο και των ευρυαγγειών. Μια μικροσκοπική βελόνα χρησιμοποιείται για την έγχυση χημικής σκληρυντικής ουσίας (microsclerotherapy). Αυτή η ουσία ερεθίζει τα τοιχώματα της φλέβας προκαλώντας φλεγμονή, με αποτελέσμα τη σύμπτωση των τοιχωμάτων, το κλείσιμο του αυλού και την απορρόφηση της φλέβας από το σώμα (ίνωση).

Subscribe to Ευρυαγγείες